Ze raspen de kazen!

Ze raspen de kazen!

CGMV bij Noordhoek Geraspte Kaas

Met veel enthousiasme vertelt Tijmen Koelewijn, directeur van Noordhoek Geraspte Kaas, over zijn bedrijf. Je merkt dat hij trots is op zijn bedrijf en op de mensen die er werken. Het in Bodegraven gevestigde bedrijf is in 1998 opgericht. Nu werken er 40 medewerkers en zit het bedrijf inmiddels in hun derde pand. En de groei gaat door. Binnenkort wordt een derde productielijn in gebruik genomen.

‘Boeiend, indrukwekkend wat hier in korte tijd is neergezet, prachtig zoals hier gewerkt wordt aan kwaliteit en hygiëne’. Zo maar enkele reacties van de deelnemers aan het bedrijfsbezoek bij Noordhoek Kaas. Na een inspirerende inleiding door Tijmen Koelewijn werd de groep rondgeleid door het bedrijf. Maar dat gaat niet zo maar. Eerst een verkleedpartij: witte jassen aan, blauwe mutsjes op, hoezen over de schoenen, zo nodig een hoes over baard en snor en dan door een apparaat om de voeten en handen grondig te reinigen. Hygiëne is uiterst belangrijk. En dan het bedrijf in.

Allerlei soorten kaas worden vermalen en geraspt. Het proces is sterk geautomatiseerd. Machines zijn deels zelf ontworpen. Door middel van onderzoek wordt voortdurend de kwaliteit bewaakt. Na het raspen wordt de kaas volautomatisch verpakt in zakken van bijv. 2 of 5 kilo. Deze worden weer verpakt in dozen of kratten die vervolgens met behulp van een robot op pallets worden gestapeld. Vervolgens vindt de geraspte kaas de weg naar je pizza, je kaascroissant, kaaspannenkoeken of allerlei deegmixen. Soms in korte sliertjes, soms in lange. Begon het bedrijf destijds met het raspen van Goudse kaas, nu worden daarnaast vele andere soorten kaas (bijv. Emmentaler, Mozzarella, Cheddar) vermalen. In een groot magazijn liggen vele soorten kaas, klaar om vermalen te worden.

Iedere keer weer blijkt er veel belangstelling te zijn voor een dergelijk bedrijfsbezoek. Voor 55+ CGMV-leden is het uitermate interessant om te zien hoe een moderne onderneming werkt. Met oog voor duurzaamheid en kwaliteit. Fijn dat er ondernemers zijn die onze leden een kijkje in hun keuken gunnen. En daarvoor dank!

Jan Knepper

Dit bericht is gepost in nieuws. Bookmark de link.