Caesar salade

Caesar salade met heerlijke dressing

Bereidingswijze

Kook de eieren 8 minuten. Maak de dressing: doe alles, behalve de olijfolie en de crème fraiche, in de keukenmachine of blender en mix door elkaar. Schenk druppelsgewijs de olijfolie erbij, blijf ondertussen rustig mixen, tot de gewenste dikte. Roer als laatste de crème fraiche er door. Snijd het brood in grove stukjes en meng in een kom met een 1 eetlepel olijfolie en 1 teen knoflook uitgeperst.

Rooster de croutons in een droge koekenpan 3 minuten tot ze knapperig zijn.

Snijd de kipfilet in blokjes, besprenkel met zout, peper en paprikapoeder. Bak tot ze goudbruin zijn.

Snijd de sla grof, de tomaatjes in helften en verdeel over borden. Verdeel hier de croutons, kip en flink wat Parmezaanse kaas over. Snijd de eieren in partjes en leg op de salade. Besprenkel de caesar salade met flink wat van de romige dressing.

Ingrediënten salade

  • 1 krop romeinse sla
  • 1 bakje cherry tomaatjes
  • 1 kipfilet
  • 1 mini ciabatta brood (of ander brood)
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • 3 eieren gekookt
  • 1 eetlepel olijfolie

Ingrediënten dressing

  • paar druppels worcestershiresaus
  • sap van ½ citroen
  • scheut olijfolie
  • 1 teen knoflook (fijngehakt)
  • peper en zout
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel creme fraiche

Bereidingstijd30 minuten

Aantal personen4 personen