Asperge quiche

Frisse quiche met lekkere asperges en geraspte kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in met een beetje boter. Laat het bladerdeeg op kamertemperatuur komen.

Snij de uiteinden van de asperges en schil ze dan met een dunschiller. Dikke asperges moet je misschien 2 keer schillen om zo alle draden te verwijderen. Gooi de schillen en kontjes niet weg, hier kun je soep van maken!

Doe de asperges in een pan en voeg water toe, breng aan de kook. Laat de asperges in een minuut of 5 beetgaar koken. Giet af en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.

Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. Lekker knapperig!

Kluts de eieren in de mengkom en schenk hier de room bij. Breng op smaak met tijm, oregano, peterselie, peper en zout. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer alles goed door.

Snij de asperges in stukjes van ongeveer 2 cm. Dep nog even droog met wat keukenpapier.

Bekleed de springvorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi hier wat bloem over uit. Zo wordt de bodem straks niet te vochtig.

Verdeel de asperges over de bodem van de quiche. Leg blokjes Mozzarella ertussen. Schenk nu het ei-room mengsel over de asperges en spek.

Schuif de quiche met witte asperges en spek in de oven en bak in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 600 gram witte asperges
  • 100 gram Zeeuws spek
  • 1 rol bladerdeeg (vers)
  • 4 eieren
  • 100 ml room (plantaardig)
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels Mozzarella blokjes
  • 2 theelepels tijm (gedroogd)
  • 2 theelepels oregano (gedroogd)
  • 1 theelepel peterselie (gedroogd)

Bereidingstijd20 minuten

Oventijd35 minuten

Aantal personen4 personen