De Kaashandel gaat van start

Nieuws

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft ingestemd met de ontwikkeling van het project De Kaashandel. In de afgelopen periode zijn tien partners vanuit de kaasindustrie (waaronder Noordhoek Geraspte Kaas) opgestaan die het initiatief gaan dragen.

In De Kaashandel zal het bekende Bodegraafse Kaasmuseum een nieuwe toegankelijke plek krijgen. Daarnaast komt er een toeristisch informatiepunt. Gezamenlijk gaan zij werken aan een gastvrij ontvangst voor zowel bezoekers als bewoners.

‘Bodegraven heeft een inspirerend verhaal te vertellen als het gaat om het veredelen en verhandelen van kaas. Zowel in het verleden als in het heden. Dat DNA en die trots willen we meer uitdragen. Met dit initiatief wordt in samenwerking met de kaasindustrie en het Kaasmuseum daarmee een prachtige stap gezet’, aldus wethouder Inge Nieuwenhuizen, portefeuille Economie, Recreatie & Toerisme. Het college heeft alle betrokkenen een soepele voorbereiding toegewenst.

De deuren van De Kaashandel worden naar verwachting in het najaar geopend. Het pand wat de stichting voor ogen heeft, zit aan het Raadhuisplein in hartje Bodegraven.

De kaashandel gaat van start